Schoonmaken met microvezel

Schoonmaken Met MicrovezelMicrovezeldoekenSchoonmaken met microvezel

Bij het schoonmaken kan gewerkt worden met 2 soorten werkdoeken: de conventionele doek en de microvezeldoek. Schoon Westland maakt bij het schoonmaken zoveel mogelijk gebruik van de microvezeldoek.
Wat is een microvezel?
Een microvezel is een synthetische vezel die heel dun is. Natuurlijke vezels zijn veel dikker dan een microvezel. Een menselijke haar is ongeveer 100 keer dikker dan een microvezel.
Doordat deze vezels zo dun zijn, kun je er erg goed mee schoonmaken.
Werking

Omdat de vezels zo dun zijn, is het oppervlak van een microvezeldoek erg groot. Daarbij heeft een microvezeldoek veel scherpe hoekjes (zie foto). Deze scherpe hoekjes werken als een soort weerhaakjes op het vuil, en houden het vast. De doeken houden het vuil zelfs zo goed vast, dat ze slecht zijn uit te spoelen met de hand. Als een doek vuil is, moet deze machinaal, met speciaal wasmiddel worden gereinigd.

Milieu
Naast de grote reinigingskracht is het grote voordeel van microvezeldoeken dat het erg milieuvriendelijk werkt. Bij het schoonmaken is veel minder reinigingsmiddel nodig dan bij conventionele doeken. Ook hoeft er maar heel weinig water gebruikt te worden. Bij gebruik van teveel water neemt de reinigingskracht zelfs af.